Autó Klíma

klima kontrol

A klimatizáció manapság már megszokott tartozéka az autónknak. Előnyeit főleg a nyári melegekben értékeljük.

A személygépkocsi vagy a tehergépjármű légkondicionáló berendezése rendszeres ellenőrzést és karbantartást igényel. Évente átlagosan a hűtőközeg 18% -os természetes veszteségével kell számolni. Ezért az ellenőrzés legalább évente egyszer ajánlott. A hűtőközeg cseréje együtt jár a rendszerben lévő olaj cseréjével, ami nagyon fontos. Ha a légkondicionáló rendszerben kevés vagy elhasználódott az olaj az a rendszer meghibásodásához, akár a kompresszor cseréjéhez is vezethet. Egy kompresszor javítás vagy csere akár több száz eurós kiadást jelenthet.  A ellenőrzése és feltöltése után az erről szóló jelentést kinyomtatjuk Önnek.

Mikor és milyen formában ajánlott a légkondicionáló karbantartását elvégezni ?

Ajánlott évente de legalább két évente egyszer szakszervizben a légkondicionáló rendszert ellenőriztetni és a rendszerben keringő hűtőközeget valamint kenőolajat feltöltetni. A rendszeres ellenőrzés és karbantartással elkerülhető a klíma kompresszor idő előtti meghibásodása. Ugyan ilyen intervallumokban erősen ajánlott a berendezés fertőtlenítése is. A megfelelő törődés mindenképpen megtérül amikor kellemes és hűvös levegőben autózhat egy forró nyári napon.

A klimatizáció töltése és fertőtlenítése

pollen

Az elhanyagolt légkondicionáló berendezés nemcsak a baktériumok és vírusok melegágya de nem utolsó sorban a kellemetlen szagok forrásaként szolgálhat, de a berendezés meghibásodásához is vezet, aminek a javítása több száz euróba kerülhet. A berendezés karbantartása során ellenőrizzük a hűtőközeg és a kenőolaj mennyiségét. Amennyiben ez indokolt pótoljuk a hiányzó mennyiséget. Természetesen a szellőzőrendszer fertőtlenítése és a megfelelő szűrők cseréje magától érthető.

Fertőtlenítés Ózonnal

ozon

Az ózon egy gáz ami egyben a legerősebb természetes fertőtlenítő anyag. Az ózon molekulák kisebbek az aeroszol molekuláknál ezért fertőtlenítő hatása olyan területeken is ahol más kémiai fertőtlenítő anyagok nem tudják kifejteni hatásukat.

Miért Ózon?

  • Hatása akár 100 szorosa a klórhoz viszonyítva.
  • Megöli a vírusok, baktériumok és mikroorganizmusok ellenálló formáit is, megsemmisíti a penészgombák spóráit.
  • Megszünteti a kellemetlen szagokat.
  • Ózon egy olyan gáz amit az egészségügyben és az ivóvíz fertőtlenítésben is használnak.
  • Az ózon elpusztítja a baktériumok és vírusok 99,9% -át és ezzel jelentősen csökkenti az egészségügyi és allergológiai problémák kialakulását.

Az ózon:

  • megszünteti a kellemetlen szagokat és fertőtleníti az utasteret
  • megszünteti a házi kedvencek után a kellemetlen szagokat
  • megszünteti a dohányzás után jelentkező szagot
  • megszünteti az izzadság szagot
  • megszünteti a vegyszerek után jelentkező szagokat

Maga a folyamat nem igényel semmiféle mechanikus beavatkozással járó tevékenységet. nem kell az utasteret megbontani vagy szétszerelni. A fertőtlenítő folyamat az utastérben elhelyezett berendezés segítségével történik, ami ózont generál. A fertőtlenítés zárt ablakok és ajtók mellett zajlik, az utastér nagysága és szennyezettségének mértékéhez viszonyítva. A fertőtlenítés általában 30 – 60 percet vesz igénybe (4m x 4m = 16m2 x 2,5m magasság = 40m3 légtérben). Az ózon az utastérben valamint a szellőzés biztosító csatornákban összpontosul és megszünteti a kellemetlen szagokat valamint mélyreható fertőtlenítő hatást fejt. Az ózon alkalmazását követően alaposan kiszellőztetjük az utasteret. Ezután az ózon gyorsan lebomlik és semmiféle nyomot nem hagy maga után. Ekkor járművük utastere már kellemes tiszta illatot áraszt.


Tel: +421908944944